Reacties van gasten

We hebben een hele fijne vakantie gehad op jullie landgoed Voigtsmühle. Een prachtig gebied en aardige mensen.

Jan en Helga Schot         

                                                                                              alt

Twee weken gekampeerd op Landgut Voigtsmühle. Kleine, rustige camping op geaccidenteerd terrein. Verblijf is prima bevallen. Vanuit de complete (wat kan je nog meer wensen) tent uitzicht over de graanvelden en bosranden. Geen auto te horen, alleen het geluid van de vele vogels en kikkers. Omgeving goed om te wandelen en te fietsen, alhoewel de fietspaden niet overdadig aanwezig zijn. Vriendelijke beheerder Ralf.

Fam. Quant

                                                                                               alt

 

De vakantie was top en de pipo wagen is zeker een aanrader.

De ligging is supermooi in de velden/bossen, en je loopt zo de camping af de natuur in (handig met de hond).

Onze dochter van 2 heeft zich prima vermaakt op de trampoline. Ook is het erg fijn dat er zoveel ruimte om je kampeerplek is. Iedereen op de camping heeft een erg grote plaats wat zeker je vakantiegevoel en privacy ten goede komt! Houden zo ook als je de camping met meer vrije plaatsen uitbreidt.

Broodjesservice is top, winkel is toch verder weg en zo hoef je niet elke ochtend vroeg op om broodjes te halen.

Met vriendelijke groet,

 Fam. Clemente


 

wij hebben erg genoten vorig jaar , heerlijke warme broodjes  bij de tent, geweldig uitzicht vanuit de tent , koud biertje en eigen toilet .

En we hebben heerlijk geslapen , echt vakantie

 Saskia

 

 
We zijn gisteren vertrokken uit Voigtsmuhle en we wilden je even laten weten, zoals we ook aan de beheerder Hans hebben verteld, dat het landgoed prachtig is.
De tenten zijn super, goed ingericht en wat is het heerlijk rustig.
De omgeving is prachtig, de steden Dresden en Berlijn  zijn de moeite waard.
Je hebt werkelijk  een prachtige camping, vooral zo houden en niet veel groter maken. Hans is super aardig en behulpzaam, voor kinderen is het een Eldorado.
We zullen het zeker doorvertellen aan anderen.
Heel hartelijk bedankt!
 
Met vriendelijke groet,
Martin, Iza en Karin Hollander

 

het was top in oostduitsland.

mvg, Rienk

Wat een prachtige locatie! Heerlijk middenin de natuur, veel rust en we hadden ook nog een prachtig en vooral ook schoon appartement tot onze beschikking.
Complimenten voor de gastheren en natuurlijk de gastvrouw.
 
Daarbij is het leuk dat je 's avonds heerlijk bij het kampvuur kan zitten en zo ook met verschillende mensen (en nationaliteiten) kennis kan maken.
Als het donker is mag je genieten van de prachtige sterren, die zie je op deze manier niet op veel plaatsen meer in Nederland.
 
Er is ontzettend veel te zien in deze mooie omgeving, een week is gewoonweg te kort.
Vanuit de Voightsmuhle is het prachtig om naar Berlijn te gaan, maar ook Dresden is zeker de moeite waard.
 Prachtige ritten met de auto heb ik gemaakt samen met mijn ouders. Vooral de kleine weggetjes.... altijd spannend waar die uiteindelijk op uit komen.
We hopen volgend jaar weer te komen, maar dan weer ietsje langer.
Ook namens mijn ouders de hartelijke groeten en hopelijk in alle gezondheid tot volgend jaar!
Annelies
 

Inmiddels zijn we al een week weer thuis. We kijken nog steeds met veel genoegen terug op ons verblijf op landgoed voigtsmuhle…..
De appartementen waren erg prettig en de omgeving was aangenaam. Fijne gastheer en gastvrouw. Het weer was heel erg goed, af en toe haast te warm, maar gelukkig bood onder meer de zwemvijver dan uitkomst.
We zullen voigtsmuhle aanbevelen bij vrienden en bekenden.
Met vriendelijke groet,
Berrie

logo

We willen u onze tevredenheid over de mooie accommodatie overbrengen. Alles nog nieuw en goed ingericht, erg mooi.
Wij hebben veel van uw suggesties in de omgeving bezocht en zeer bezienswaardig !

Kees, Goes        

logo

Wij willen bedanken dat wij vakantie hebben kunnen vieren op de voigtsmuhle. Een erg mooie omgeving en als je voor rust zoekt ben je hier op de juiste plek.  Wij hebben genoten van het appartement, wat ziet die er mooi en luxe uit. De gastheer en gastvrouw waren erg vriendelijk en het ontbijt was super.

Wij onthouden dit plekje zeker. 

Anna Robbert en Laura uit Harderwijk

 logo

Een week later en nog steeds denk ik aan het superleuke verblijf in de Voigtsmuhle en de enorme gastvrijheid in een prachtig landschap met mooie dorpen en landerijen. Een week is te kort om de omgeving te zien, ik had me hier nog zeker wel een week kunnen vermaken. Ik heb samen met mijn dochter genoten van een heerlijke wandeling in de omgeving, waarbij we een paar reeën en prachtige roofvogels gespot hebben. Bij een eerdere wandeling in het Schlaubetal zagen we zelfs een babyree.

We zijn ook naar Berlijn geweest, een prachtige en indrukwekkende stad met imposante gebouwen, maar ook dan is een dag te kort, ik heb genoten van de vriendelijke mensen die altijd wel een verhaal wilden vertellen en de ongelofelijke rust in het gebied, de gastvrijheid van Hans, het prachtige appartement en de zandweg er naar toe en de prachtige sterrenhemel..

Een vakantie die in velerlei opzicht een onuitwisbare indruk op mij heeft gemaakt en met bepaalde weemoed heb ik mijn koffer weer ingepakt om de reis terug te maken naar Nederland.

Marie

logo

We hebben een leuke week gehad in jullie appartement. Lekker rustig en afgelegen , ideaal als je van wandelen en fietsen houdt.
Er is genoeg te doen en te zien, als je maar een goede kaart meeneemt. Het ontbijt was werkelijk AF! We hebben een dag zo'n 70km gefietst waaronder rondom de schwielochsee; een aanrader voor al jullie andere gasten. Ook wandelen in het Schlaubetal is een aanrader. O.a. Bij Henzedorf het "findlingspfad"en bij "kobbeln"de grootste steen . Neuzelle was ook een succes , proeven in de brouwerij , het klooster + park en de likeurstokerij. Tevens hebben we een dag gekanood in Lubbenau ; ook een aanrader voor de gasten. Kanoverhoor is alom en niet duur. Overal zijn lokale specialiteiten te koop "spreewald gurken" "senf" "honig"en wat al niet meer. Kortom voor elk wat wils Al met al "een mooie locatie, een mooi appartement, en een goed stel als gastheer .
Succes! 

Groet Twan

logo

Wat hebben we een fantastische vakantie gehad in jullie voigtsmühle!!!!Bij aankomst hartelijk ontvangen met een drankje, een gevulde koelkast, heerlijke vloerverwarming, zeer ruime en luxe appartementen.We waren gelijk bij aankomst enigszins overdonderd, veel luxer en mooier dan dat we ons voorgesteld hadden. Geheel compleet uitgerust, vooral het broodrooster is veelvuldig gebruikt!! Wat een rust en wat een prachtige sterrenhemel 's avonds. Dan besef je pas hoe stil en donker het kan zijn. Dat ken je in Nederland niet meer.Het strandje en zwembad zag er zelfs in oktober bij 8 graden aanlokkelijk uit maar toch maar niet geprobeerd. De kids konden lekker op ontdekkingsreis in de bossen en velden rondom. En natuurlijk konden ze ook van Niewisch naar de voigtsmühle over het zandpad achter het stuur in de auto oefenen want daar kon toch niks mis gaan.

 Ik wil jullie heel hartelijk danken voor de mogelijkheid voormalig Oost Duitsland te ontdekken. Echt een prachtige omgeving, leuke stadjes, mooie natuur, stil, rust, soms een reis terug in de tijd. Vooral qua prijzen zeer aantrekkelijk voor ons Nederlanders!!

En..... mogen we nog een keer terugkomen?

Rudi en kids

logo

In deze tijden van financiële crisis wordt er steeds gesproken over bezuinigen. Onder bezuinigen zal dan ook vallen: vakantie vieren in eigen land. Echter er zijn andere plekken waar je ook goedkoop vakantie kunt vieren, en dan ben je wel in het buitenland. Als je naar het buitenland wil om goedkoop vakantie te vieren heb ik een heel goed alternatief voor al die dure vakantie-oorden.

Verder dan ongeveer 500 kilometer vanaf de Nederlandse grenzen in het noorden en oosten van Nederland hoef je niet te reizen om in de mooiste gebieden van Europa te komen. En waar je ook nog voor leuke prijzen een meer dan prachtige vakantie kunt vieren. Ik stuur je naar Brandenburg.
Hier heb je mooie, gezellige campings en andere accommodaties voor aantrekkelijke prijzen, zodat je
vakantie heus niet veel duurder zal worden dan een vakantie in eigen land. Je bent echter wel in
de prachtigste omgeving van Europa. Ongerepte natuur en gezellige stadjes en dorpen wisselen elkaar af. Wil je lekker eten, dan kun je voor weinig geld streekgerechten en andere gerechten kopen op de gezelligste plekjes die je je maar kunt indenken. Aan de rand van een prachtig meer, in de nabijheid van je camping, langs een bosrand. Wat wil je nog meer?  Ik wens een heel plezierige vakantie in Oost-Duitsland, waar vakantievieren nog vakantievieren kan zijn.

Taalselectie

            

 • voigtsmuhle.jpg
 • voigtsmuhle1.jpg
 • voigtsmuhle3.jpg
 • voigtsmuhle4.jpg
 • voigtsmuhle5.jpg
 • voigtsmuhle6.jpg
 • voigtsmuhle7.jpg
 • voigtsmuhle8.jpg
 • voigtsmuhle9.jpg
 • voigtsmuhle10.jpg
 • voigtsmuhle11.jpg
 • voigtsmuhle12.jpg
 • voigtsmuhle13.jpg
 • voigtsmuhle14.jpg
 • voigtsmuhle15.jpg
 • voigtsmuhle41.jpg
 • voigtsmuhle42.jpg
 • voigtsmuhle43.jpg
 • voigtsmuhle44.jpg
 • voigtsmuhle45.jpg

Weer

Landgoed Voigtsmühle  heeft een voor Duitse begrippen continentaal klimaat, d.w.z. de winters zijn vrij streng en de zomers zeer warm. Tegelijkertijd valt er maar heel weinig neerslag. In vergelijking met heel Duitsland valt er de minste neerslag.

Weersverwachting
Friedland

Niewisch 39
15848 Friedland-NL
Duitsland

0(031) 6 2638 0484
info@voigtsmuhle.nl

logo

button_fb